Sammen med kreft er hjerte- og karsykdommer de hyppigste dødsårsakene i Norge og i store deler av verden. Man kan være i risikogruppen uten å merke noen symptomer. Faren øker fordi det ikke er lett å gjenkjenne signalene eller påvise dem ved konvensjonelle tester.
Fakta om hjerte- og karsykdommer viser at:
I blodårene som forsyner selve hjertemuskelen, oppstår det med ofte med alderen avleiringer (arteriosklerose) som gjør årene trangere og hemmer blodtilførselen. Hvis hjertemuskelen får for lite blod, kan det kjennes en smerte i brystet – såkalt angina pectoris eller hjertekrampe.
Blodårene kan gå helt tette, eller det kan oppstå plutselige blodpropper. Da vil en større eller mindre del av hjertemuskelen dø og omdannes til arrvev; i medisinsk terminologi heter det at man har fått et hjerteinfarkt.
Representation of the evolution of atherosclerosis plaque. The two segments "Calcified shell" and "Calcified plaque" are detectable with an EBCT exam.
Visste du at forebygging er det beste du kan gjøre for å ta vare på helsen din?
Forebygging og tidlig diagnose av risiko er den beste måten for å redusere faren for hjerteinfarkt.
Hjerte- og karsykdom skyldes arvelige faktorer i samspill med miljøfaktorer som røyking, høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå og diabetes.
Life Beat Norge AS tilbyr røntgen undersøkelser basert på teknologi som ikke har vært brukt i Norge tidligere. Disse undersøkelsene kan gi svar på om man er i faresonen for hjerteinfarkt.
Hvem bør ta undersøkelsen?
- Sjekk om du tilhører risikogruppen for hjerte- og karsykdom.
Risikofaktorer:
Hvis du har en eller flere risikofaktorer, snakk med legen din for å få vurdering om det er behov for utredning.
* Ifølge ACC and AHA 2010 retningslinje.
Bruk kontaktskjemaet og vi vil i kontakte deg for å avtale time (husk henvisning fra legen)